, 

Traject Simplify your Life

Wanneer je op een punt in je leven bent beland waarop je het gevoel hebt van is dit alles?……….

Het gevoel hebben dat je niet ten volle leeft, dat er iets anders moet zijn, iets wat diep verscholen is, iets echters. Het gevoel dat je bent afgesneden van iets heel essentieels, iets ouds, iets oers. Heimwee naar iets wat je niet kan benoemen. Dan begint de reis naar WIE je diep van binnen bent, los van WAT je allemaal doet. 

Voor mij begon het bewustwordingsproces met mijn opleiding tot paardencoach in 2010. Daarin kwam ik tegen dat paarden spiegelen echter wat spiegelen ze dan? Heel simpel gezegd alles wat in jou nog niet vrij is! Ik heb vanaf dat ik mij herinner de aandacht verlegd naar wat de ander, hoe creëer ik harmonie, hoe blijf ik uit conflict. Dit deed ik door verantwoordelijkheid te nemen voor de ander, veel ruimte te geven, me aan te passen en mijn plek niet daadwerkelijk in te nemen, ik was altijd overal en nergens. Nobel streven toch? Echter waar was ik zelf in het verhaal. Ik had ook veel vrijheid nodig, wilde onafhankelijk zijn, kon het heel goed alleen en had niemand nodig (dacht ik). Ik kwam erachter dat wat ik wel voor een ander deed, niet voor mezelf overhad. Een hoge alertheid zorgde ervoor dat ik heel snel kon voelen wat er nodig was om harmonie te kunnen waarborgen, ik werd heel goed in het scannen van 'sfeer' en in fixen. De prijs daarvoor was dat ik afwezig was, in mij was er niemand thuis, ik leefde vooral in de overlevingsmodus. Herkenbaar?


Wat kan je verwachten?
Via het contact met de paardenkudde kom je in contact met onbewuste ‘lege’ stukken in jezelf, daar waar de verbinding niet meer mee gemaakt wordt. Pijn die voortkomt uit hoe je het leven hebt aangetroffen, hoe je bent opgegroeid, de invloed van de omgeving, school, werk, geloof, voorouders etc. De waarden en overtuigingen die je daarin hebt geleerd en over hebt genomen, de verhalen die in jou zijn gaan leven. Met als gevolg dat je bv bent gaan geloven dat je niet goed genoeg bent, het niet goed doet, het niet waard bent, je niet gezien/gehoord wordt, het alleen moet doen, niemand op jou zit te wachten etc Onbewust stuurt dit jouw gedrag!
Waar in je leven heb je wellicht het besluit genomen dat je je had terug te trekken, je klein had te maken of zelfs onzichtbaar, of dat je je juist groot had te maken, je had aan te passen?
In het traject Simplify your Life creëer je innerlijke ruimte om andere keuzes en ander gedrag toe te kunnen gaan passen.. De weg naar verruiming en zichtbaarheid van alle delen van jou. Een mogelijkheid tot bewegen gaan zien in datgene wat tot dusver onmogelijk lijkt. De weg naar steeds meer vrijheid in jezelf. Van binnenuit naar buiten. Jouw leven LEVEN start bij jou, enkel jij kan daarvoor toestemming geven......

 

 

 

 

Het is een traject van 3 sessies en alles is samen met de paardenkudde. Je gaat dmv lichaamsgericht systemisch werk terug naar de bron, daar waar hetgeen je belemmert/beperkt, ontstaan is. Wanneer iets gevoeld/gezien wordt (zonder dat we precies hoeven te weten wat het is) kan het ontladen en weer gaan bewegen en daarmee transformeren. Doel is dat je vanuit contact met jezelf steeds meer vanuit een vrije beweging kan verbinden met de ander, met de wereld om je heen, met het leven, zonder de verbinding met jezelf te verliezen.


Je lichaam is je 'heelkamer'


Via stilte, vertraging, focus op ademhaling en gronding, gaan je steeds meer leren verbinden met je lichaam. Wat kan je waarnemen als je er de tijd voor neemt? Hoe meer je zenuwstelsel tot rust komt, hoe meer je aanwezig kan zijn in je lichaam en alles wat daarin voelbaar is. Aanwezigheid creëert een natuurlijke begrenzing ipv een muur optrekken. Je krijgt helder wat voor jou belangrijk is en wat jij wil. Rusteloosheid laat je voelen waar de energie nog verbonden is met iets buiten jezelf, met afhankelijkheid, met het kritische stemmetje.....
Vanuit 'aanwezig kunnen zijn' gaan we systemisch onderzoeken waar de onrust mee verbonden is. Wat geeft je bv het gevoel dat je niet vooruit kunt, dat je steeds het gevoel hebt dat je teruggetrokken wordt, hetzelfde cirkeltje blijft herhalen?
Waarin reikt bv het kind in jou nog uit naar de ander? Wat bescherm je nog? De mate waarin je je hebt aangepast en steeds meer uit verbinding bent gegaan met je daadwerkelijke zelf, geeft de mate aan waarin je het leven kan 'nemen'. Je kan nergens in het geheel aankomen als het geheel er niet is, dan is het gefragmenteerd en kan je het leven nog niet volop ont-moeten.


De weg van herkenning van het meisje, je innerlijke moeder, de wijze ervaren vrouw. Het jongetje, je innerlijke vader, de wijze ervaren man.

 

Reunite with the horses

Restore your soul connection

They feel you

They see you

Revealing your shadow

Healing your deepest wounds

Your motherwound

Your fatherwound

The inner child

As a holy trinity

 

sessie 1: Jezelf in relatie met je moeder en de rode draad in de moederlijn


Je binnenwereld.

Je moeder staat symbool voor hoe je het leven omarmt, zij is de poort naar het leven. Hoe verhoud je je tot ontvangen, veiligheid, bedding, geborgenheid, toelaten? Ervaar je bestaansrecht?

De rode draad: Met welke situaties en/of personen ben je energetisch nog verbonden omdat er in die tijd geen ruimte was om met de werkelijkheid te kunnen 'zijn'. Waar was toen geen ruimte voor verwerking, voor rouw en is daarmee doorgegeven van generatie op generatie. Wat herhaalt zich steeds weer in jouw leven.


sessie 2: Jezelf in de relatie met je vader en de rode draad in de vaderlijn

De buitenwereld

Hoe we ons verhouden tot ons vader, is hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. Hoe verhoud je je tot daadkracht, focus, manifestatie, structuur en grenzen.

Hoe blijven we in verbinding met onszelf wanneer we de wereld instappen?

Wat is er doorgegeven van generatie op generatie in de vaderlijn?


sessie 3: Jezelf in relatie tot het NU

THE SAFETY IN YOU NEEDS THE BRAVE ONE IN YOU

Als je steeds meer de verbinding met je eigen veiligheid ervaart, ben je steeds meer in staat om aanwezig te blijven in je lichaam. Je herkent vanuit welke innerlijke delen je reageert en wat dat deel nodig heeft. Wat heb je nog te (h)erkennen en/of uit te spreken? Je komt op een gegeven moment op een punt waar tijd en ruimte wegvallen, waar oude verhalen geen grip meer hebben. Dan komt er steeds meer ruimte voor creatie, passie en plezier.

De paarden zijn van nature verbonden met de frequentie van het hart (hartcoherent) en zijn meesters in co-regulatie van het zenuwstelsel. Ze geven je het gevoel van bedding en veiligheid, confronteren je met datgene wat nog verbinding zoekt en laten je voelen wat er mogelijk is als het hoofd rust vindt en jouw gevoel de ruimte krijgt.


Duur ongeveer 2 uur per sessie

Ervaring met opstellingen en/of paarden is niet nodig

aanmelding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Dit traject is ook heel geschikt om relatiedynamieken te onderzoeken. Je krijgt inzicht in wat je elkaar spiegelt, waar de uitdaging in zit en hoe je daar ruimte in aanbrengt om het anders te kunnen gaan doen.