Hallo mijn naam is Petra Veenstra, welkom bij BewustmetPaarden!

BewustmetPaarden heb ik in januari 2011 opgericht en richt zich op systemisch coachen met paarden. Daarnaast geef ik les in rechtrichten (gymnasticeren van het paard) en centered riding (rijden vanuit je centrum/gevoel) aan ruiters met eigen paard. De relatie tussen jou en je paard speelt daarin een grote rol.

Hoe het allemaal begon...

Een vriendin attendeerde mij op een introductieochtend voor bedrijven in december 2009 bij Werken met Paarden in Heesch (Drenthe). Ik kwam daar voor het eerst in aanraking met het coachen met paarden en wat was dat een openbaring! Binnen een paar minuten maakte het paard me bewust van mijn sterke en minder sterke punten! Daarnaast werd ik diep geraakt door een sessie van iemand anders, waarbij die persoon echt werd 'gezien'. Ik had geen idee waar die emotie bij mij ineens vandaan kwam. Het is achteraf wel het begin geweest van een grote stap in mijn persoonlijke ontwikkeling en daaruit voortvloeiend de start van mijn eigen bedrijf met paarden.

In 2010/2011 ben ik dan ook de paardencoachopleiding werken met paarden voor therapeuten gaan volgen, zie www.werkenmetpaarden.nl. In 2013 de masterclass werken met paarden voor therapeuten.

Een onderdeel van de opleiding werken met paarden voor therapeuten was de natuurlijke scheefheid van paarden. Nou dacht ik dat ik al heel veel wist van paarden (rij al sinds mijn 6de) en heb me de afgelopen 25 jaar bezig gehouden met natural horsemanship en western riding, maar hier had ik nog nooit van gehoord! Er vielen toen wel veel kwartjes op hun plek hoor!

Dit had als gevolg dat ik in februari 2011 de instructeursopleiding rechtrichten ben gaan volgen bij PaardenBegrijpen van Marijke de Jong (www.paardenbegrijpen.nl). 

Als ruiter heb je ook te maken met je eigen natuurlijke scheefheid. Omdat ik me hierin ook graag wilde verdiepen, heb ik eind 2013 de instructeursopleiding centered riding gevolgd (www.centeredriding.org). Ik neem regelmatig deel aan updates van CR en heb deelgenomen aan vele clinics, workshops en lezingen betreffende houding en zit van de ruiter en de biomechanica van zowel mens als paard.

In 2014 ben ik me gaan verdiepen in de werking van ons brein via NLP (neuro linguïstisch programmeren) en heb hierin de practitioner en de master opleiding gevolgd bij www.uptimesense.nl

oktober 2017 practitioner Access Bars™ met paarden www.accessconsciousness.com 

Mijn focus is steeds meer richting het 'energetische werk' gegaan en sinds oktober 2016 tot heden volg ik clinics bij Noora Ehnqvist www.sensitivehorse.com in de vorm van een zensitive group waarbij je meerdere keren per jaar bijelkaar komt met dezelfde groep en dan een driedaagse clinic volgt. Hierbij gaat het om de essentie vanuit zielsverbinding, wie ben jij en wie is het paard in de relatie tot elkaar op dat moment. Vanuit deze essentie 'werk' ik met paarden, het één staat niet los van het ander, ik werk altijd vanuit een geheel en sluit aan bij daar waar het aandacht vraagt, hierin volg ik het paard. Zegt het paard JA op verbinding en contact? Wanneer een paard nee zegt is het waarom van de nee van belang, Zeg jezelf ook JA tegen je paard en tegen jezelf?